Compromís critica que l’equip de govern no promou el valencià, tot i signar convenis amb l’AVL

En el plenari d’aquesta setmana l’Ajuntament de Dénia i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) s’aprovarà la signatura del conveni de col•laboració per a promocionar el coneixement i l’ús del valencià durant cinc anys a Dénia. El regidor de Bloc-Compromís, Josep Crespo, alerta de que tot i estar molt d’acord amb aquest conveni, l’equip de govern no promou el valencià; “ aquest conveni és molt positiu per a la ciutat però no servirà de res si ni els regidors de l’equip de govern s’ho creuen, el primer que han de fer és que la llengua vehicular del consistori siga el valencià i exigir tant als funcionaris com als regidors, que els comunicats es facen en la nostra llengua”.
Josep Crespo ha criticat que les comunicacions internes en l’Ajuntament es fan totes en castellà, així com també les pàgines de les xarxes socials de Dinàmics i Llunàtics. “Alguns departaments si que fan l’esforç però d’altres no, i ho fan tot en castellà i això no és propi d’un ajuntament com el de Dénia, localitat en la qual gran part de la població té el valencià com a llengua materna”, ha explicat el regidor.
Després de les reiterades queixes de Bloc-Compromís i després de que el mateix regidor de comerç, Vicente Chelet, diguera que ho canviaria, la pàgina web de Dénia-shopping, continua sense estar en valencià.

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *