Josep Crespo, regidor de Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Dénia, ha presentat al plenari que s’ha celebrat hui una moció amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBT, també conegut com Dia de l’Orgull Gai o simplement Orgull Gai (en anglés, gai pride), jornada en la qual cada any els col•lectius homosexuals i transexuals celebren de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat dels gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.
En la moció presentada per Compromís tots els partits han votat a favor de solidaritzar-se amb les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals perseguides arreu del món i d’implantar mesures per garantir els seus drets. Amb l’aprovació d’aquesta moció l’Ajuntament es compromet a penjar la bandera del moviment LGTB, la bandera multicolor, en un lloc visible de la institució per mostrar la seua solidaritat, en el cas de Dénia es penjarà al saló de plens.
El regidor Josep Crespo s’ha mostrat molt satisfet pel suport de tots els partits en un tema com aquest ja que “la igualtat és tasca de tota la ciutadania, i les administracions públiques també han de treballar per a la seua promoció i comprometre’s a no donar ni un pas enrere. En drets, només cap l’avanç”.
Crespo ha recordat que el 28 de juny és el dia internacional de l’Orgull LGTB, i ha de servir per reclamar, doncs, la fi de tota discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat de gènere i per reconèixer que la igualtat legal és el mecanisme més eficaç per combatre-la. “Ens comprometem a seguir avançant. La lluita contra la LGTBfòbia és la lluita de totes i tots, és la nostra lluita”, conclou Crespo.