Compromís exigeix que tornen els tècnics de riscos escolars als centres educatius

El regidor de Bloc-Compromís a Dénia, Josep Crespo, ha fet referència als diferents accidents relacionats amb el mal estat en què es troben molts centres escolars per demanar a la Conselleria d’Educació que els tècnics en prevenció de riscos escolars tornen a fer inspeccions a les escoles i instituts. Compromís ha presentat una proposició no de llei a les Corts i Josep Crespo exigeix a l’alcaldessa de Dénia que faça la pressió corresponent per a que açò siga possible.
Compromís recorda que en els darrers mesos a Almenar, la Vall d’Uixó o Vila-real han ocorregut accidents greus que posen en perill la vida i la seguretat d’alumnes i professors. La Conselleria d’Educació no té en aquests moments tècnics propis dedicats a la prevenció de riscos escolars que es dediquen a la inspecció dels centres i a comunicar els seus problemes. I no els té perquè durant l’any 2012 els va cedir a l’INVASSAT, l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball, i ara aquests tècnics es dediquen a dur a terme les seues inspeccions en tota mena d’edificis i instal•lacions.
Des de Compromís pensen que aquesta situació és inacceptable, i per això s’ha presentat a les Corts una proposició no de llei per a que aquests tècnics tornen a desempenyar amb exclusivitat la seua funció escolar, de manera que puguen comunicar a la Conselleria les deficiències detectades, per a que aquesta puga posar els mitjans per prevenir els possibles danys que s’hi puguen originar, i no haver de subsanar-los quan ja siga massa tard, com ha passat en aquests centres”
Josep Crespo ha dit que “en aquesta proposició no de llei demanen també que els informes que elaboren els tècnics siguen fets arribar a de manera obligatòria als directors dels centres escolars implicats, per a que aquests els comuniquen tant al Consell Escolar com a l’ajuntament de la població afectada, per tal que estiguen al corrent de la situació i puguen pressionar per a que Conselleria prenga les mesures necessàries per a solucionar el problema”

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *