Crespo insta a l’alcaldessa a explicar si a Dénia s’hi ubicarà una planta incineradora de residus

El regidor de Bloc-Compromís a Dénia, Josep Crespo, després de conéixer l’aposta per part del govern de la Generalitat Valenciana per la incineració de residus per un proper col•lapse dels abocadors, ha instat a l’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, a publicar la destinació definitiva de les incineradores i en quina mesura afectaran a Dénia.
Després de la negativa de la Conselleria d’Infraestructures a fer públiques les ubicacions concretes on s’instal•laran les plantes incineradores, Josep Crespo ho pregunta a l’alcaldessa de Dénia, ja que en cas de que estiguera a prop de la població, aquesta afectaria i molt la ciutadania.
Des de Compromís ja s’ha fet pública de manera reiterada la seua oposició a aquest projecte de plantes incineradores ja que entenem que es tracta d’un sistema obsolet i contaminant que els països més avançats del nostre entorn ja han deixat de banda i estan en procés per tancar-les.
“La ciutadania té dret a saber en quins llocs concrets estaran ubicades, per això li demane a Ana Kringe que s’informe de la situació i que faça públic si a Dénia n’hi haurà alguna planta d’aquest tipus i on estarà ubicada”, ha declarat Crespo. Compromís ha explicat que el PP no vol fer-ho públic per por a que els ciutadans s’hi oposen.
El regidor ha explicat que “la incineració és la forma més insostenible i perillosa de tractar els residus, ja que no els elimina, només els trasllada i dispersa, alliberant a l’atmosfera noves substàncies molts més contaminants que els materials de partida”.
Crespo ha afegit que la crema de residus no és un procés industrial innocu, i que els efectes contaminants d’este tipus de processos està demostrat. Compromís proposa com a alternativa a la incineració, desenvolupar plans de reducció de residus en origen, per mitjà de mesures fiscals i econòmiques, fomentar, a més de les empreses i ciutats netes, empreses dedicades al reciclat, reutilització i valoració d’estos residus sòlids urbans i fomentant la investigació per al major aprofitament dels fems. Estes mesures a més de reduir dràsticament la contaminació de l’atmosfera, sòl i subsòl, permetria generar un sector productiu per a ocupar a milers de persones.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *