El secretari de comunicació de Compromís per Dénia, Jaume Barber, ha presentat este matí en roda de premsa la remodelació comunicativa que ha portat a terme el col•lectiu local en els darrers mesos. Difondre la informació a través de les xarxes socials i atendre els suggeriments i propostes del ciutadà és l’objectiu d’aquest nou model de comunicació 3.0 que el col•lectiu local utilitza, seguint el model implantat per la Coalició Compromís.
“El canvi en el nostre model comunicatiu respon a un canvi en la comunicació social, la repercussió de la premsa tradicional és molt menor que la que actualment tenen les notícies difoses a través de les xarxes socials, sobretot, en el sector jove de la població. És per això que és necessari que la comunicació política vaja per aquest camí i que s’adapte als nous temps”, ha explicat Jaume Barber.
En la presentació s’ha explicat la gran importància del lligam entre política i xarxes socials, sobretot twitter, i de com han canviat les fonts d’informacions per a la premsa, que bàsicament es pot nodrir de les declaracions que molts polítics fan en 140 caràcters. “La repercussió d’unes paraules dites a Twitter pot ser tres vegades major actualment que una entrevista a un polític en horari de màxima audiència a la televisió”, explica Barber.
L’estratègia de Compromís per Dénia, per tant, va en aquest camí: arribar al màxim de gent possible, arribar a un ampli sector de la població (sobretot a l’alt percentatge de joves aturats que no veu la televisió i no compra premsa escrita) i interactuar amb el ciutadà.
Les eines de què disposa la coalició en l’àmbit local són:
– una pàgina de Facebook (www.facebook.com/compromisdenia)
– un perfil de Twitter (@compromisdenia)
– una pàgina web (denia.compromis.net)

Totes aquestes eines disposen d’un mecanisme per escoltar al ciutadà a través dels comentaris oberts a la participació; a més d’incloure una agenda d’actes oberts al públic en general o de diferents mecanismes per a contactar amb el col•lectiu.