El portaveu del Bloc-Compromís i regidor a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha comparegut hui en roda de premsa, junt a l’alcalde de la Xara, Pep Fornés, per a tractar el tema del Pla General i ha demanat per davant de tot que el document s’aprove el més prompte possible per a benefici de tots els ciutadans de Dénia. Tot i que valoren positivament la publicació del Reglament Urbanístic Transitori (RUT), assegura que és dens i dificultós d’estudiar.
Així, mentre l’executiva de Compromís estudia el document, Crespo exigeix a Pepa Font, com a regidora d’Urbanisme que presente una planificació temporal dels terminis que s’han d’acomplir si, tal i com ella afirma, el Pla General ha d’estar en funcionament a final d’aquest any 2013. “Estem preocupats perquè sabem que encara hi ha moltes coses que no estan clares, encara s’ha d’acoplar el Pla General a la nova llei urbanística valenciana que eixirà en estiu, falten els informes mediambientals i de PATRICOVA, queda molta feina per davant i per això volem saber quins són els terminis que s’ha marcat l’edil d’urbanisme”, ha declarat Josep Crespo.
A més a més, Crespo ha afirmat que l’oposició té molt poca informació sobre els tràmits que s’estan fent, per exemple, desconeixen si hi ha hagut suggeriments durant el termini que es va obrir, si se n’ha acceptat algun o no, etc. Compromís, d’altra banda, vol saber quines gestions s’han fet amb Conselleria per a accelerar el procés i també per quina raó no s’ha complert l’acord a què es va arribar en ple per a aprovar un règim especial que permetia tirar avant el projecte del col•legi de la Xara.
En aquest sentit, Josep Crespo ha preguntat obertament quina és l’opinió de Centre Unificat sobre aquest tema i espera una resposta de Pepa Font al respecte, ja que encara no s’han pronunciat.

ESCOLA DE LA XARA
L’alcalde de la Xara, Pep Fornés, que ha estat present també a la roda de premsa, ha manifestat el seu malestar i el de la comunitat educativa de la Xara per la paralització del projecte de l’escola. Fornés ha explicat que des de l’Ajuntament de la Xara s’ha fet un gran esforç per millorar la situació dels més de 130 escolars que fa 4 anys i mig que estan en aules prefabricades després de que es tancara el centre existent, a l’espera de la construcció d’un nou.
Com que la cessió de terrenys està paralitzada i Fornés no veu voluntat de cap tipus per part de Conselleria ni de l’Ajuntament de Dénia de moure un dit per aquest tema, l’Ajuntament de la Xara i l’AMPA del centre han decidit que deixaran continuaran treballant i que obriran més portes per a aconseguir que els xiquets i xiquetes de la Xara estiguen l’any que ve en un centre en condicions. “Desestimarem, si cal, el tema urbanístic i encetarem un nou camí, encara no concretat, per a evitar que els xiquets de la Xara no hagen de ser repartits per les diferents escoles de Dénia”, ha afirmat Fornés.
L’alcalde de la Xara ha valorat la possibilitat de fer xicotetes actuacions en l’antiga escola de Dénia, o en la cessió d’altres terrenys, sense que siguen necessaris grans projectes urbanístics. Fornés ha lamentat, a més a més, que cap membre de l’equip de govern s’haja posat en contacte amb ells després de què la setmana passada s’anunciara la paralització del projecte.