El portaveu de BLOC-Compromís de Dénia, Josep Crespo, ha comparegut hui en roda de premsa per explicar la seua postura en cadascun dels punts de l’ordre del dia que tindrà lloc demà divendres. En primer lloc ha afirmat que votarà en contra de la modificació de crèdits ja que opina que és una manera d’amagar una retallada en serveis socials. “Vicente Chelet disfressa en forma de pla d’ocupació el que clarament suposa un retall en la partida de benestar social. Per a fer aquest pla, bé podrien llevar-li diners a la partida en dietes i protocol i no a les ajudes destinades a les entitats de caràcter social”, ha aclarit Crespo.
El regidor ha lamentat que hi ha molts punts d’aquest plenari que són només de donar compte, sense possibilitat de debat ni de votació. Pel que fa a la moció per a impulsar els processos de funcionarització i de consolidació del personal temporal de l’Ajuntament aprovats i compromesos des de 2011 que han presentat els sindicats, Crespo assegura que s’aprovarà per unanimitat tot i que l’equip de govern porta molt de temps deixant-la passar. “Crec que aquesta moció serà només un brindis al sol i que quan passe el plenari la deixaran en un calaix no faran res més”, conclou el regidor.
Respecte a l’informe d’Intervenció en el qual s’avalua el pla d’ajust, Crespo ha llançat a Chelet una pregunta ja que, el mateix interventor proposa que s’adeqüen les taxes al cost real de cada servei. “Com s’ho farà el regidor d’Hisenda? Quin serà el seu pla? Quines taxes pujaran?”, es pregunta Crespo.
Pel que fa a l’escoleta municipal, Crespo ha explicat que Compromís no entrarà en el debat que tenen PP i PSOE sobre el plec de condicions. “El camí de Compromís no és eixe, el que volem és que les escoletes de 0 a 3 anys siguen públiques i gratuïtes, tal i com vam defensar en la ILP presentada al congrés ara fa dos anys”.