Aquest és el tercer any consecutiu de retallades i les subvencions del 2010 i el 2011 encara estan pendents de pagament.

La Consellera d’Educació, Mª José Catalá, ha retallat a més de la meitat els pressupostos dedicats a l’ensenyament en centres musicals, atacant greument un dels senyals d’identitat dels valencians i valencianes. Les bandes de música, conservatoris i tot el sistema educatiu musical valencià han qualificat la retallada com una destralada sense procedents.

“Les dades llancen un panorama poc esperançador per a un dels col·lectius que més viva manté la cultura popular valenciana” ha apuntat el diputat de Compromís en les Corts, Josep Mª Pañella.
Les retallades suposaran el col·lapse de 62 centres que fan perillar prop de 1.200 llocs de treball i 10.000 alumnes.

Després de l’anunci del conseller de governació Serafin Castellano del pagament de part del deute amb les societats musicals, Bloc-Compromís de Dénia ha eixit al pas per explicar que el consell continua devent a l’Agrupació Artístico Musical de Dénia i a l’Escola de Música aproximadament 50 mil euros. L’edil del partit a Dénia ha explicat que el deute que té conselleria amb estes entitats a Dénia prové de les ajudes per la compra d’instruments i les ajudes de promoció del valencià. A més a estes cal sumar-li els deutes per l’ajuda per la reforma del local i la subvenció a l’Escola del curs passat (2011-12). Crespo ha recordat que el Conseller Contino va anunciar que la quantia d’esta subvenció seria com la del curs anterior, i no rebaixant-la el 25% com s’havia dit en un primer moment, però la realitat és que a dia de hui no es sap res de nou al respecte.

Crespo ha exigit que es paguen els deutes, i demana al Consell respecte a la nostre cultura, les bandes de música i l’educació musical. Crespo també ha lamentat que la Generalitat estiga mentint, proclamant que ha saldat el deute amb les entitats musicals quan això, assegura l’edil, és fals.

Compromís i les societats musicals

Des del col·lectiu local han informat que traslladaran al Grup Parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes aquesta informació per tal que puguen actuar i demanar al Consell que pague els deutes que té la Generalitat amb l’Agrupació Musical i l’Escola de Música de Dénia.