Esmena per demanar el tren Gandia-Oliva-Dénia

Compromís-Equo, a través del seu diputat al Congrés dels Diputats Joan Baldoví, ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2012 en la qual es demana la construcció del tren Gandia-Dénia, ampliació de la línia que està inclosa en el Pla de Rodalies del País Valencià amb una dotació pressupostària de 200 milions d’euros.

Josep Crespo, regidor del BLOC-Compromís a Dénia, insisteix en la necessitat de l’arribada del tren a Dénia, no tan per la connexió amb Gandia sinó per la importància de què Alacant i València estiguen unides per una xarxa ferroviària. “Dénia no ha de ser final de trajecte, sinó una parada d’un tren de la costa que continue a les dos ciutats més importants del País Valencià,” ha explicat Crespo. I de nou ha criticat la manipulació política que al llarg dels anys se n’ha fet d’aquest tema i lamenta que el govern de Rajoy destine 179 milions menys al Corredor Mediterrani que en 2011.

De fet, el regidor del BLOC ha anat més enllà i ha dit que “cal reivindicar el corredor mediterrani i no només aquest 32 kilòmetres de via fèrria que uneixen Gandia i Dénia, ja que això no li interessa al Ministeri de Foment, que ha fet des de sempre un plantejament radial de les infraestructures espanyoles”. Després de què aquesta infraestructura tampoc apareguera en els pressupostos de la Generalitat Valenciana, ara ens trobem amb açò.

Per al regidor Josep Crespo és inadmissible aquesta situació, que deixa de banda infraestructures fonamentals i que sotmet a l’abandó reivindicacions històriques com és aquesta que tan directament afecta a Dénia. “Ara l’excusa és la crisi, però quina era abans i quina serà després?”, es pregunta el regidor.

Esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals

Entre els motius que presenta Compromís per a rebutjar els primers pressupostos de Rajoy, es troba la sospita de que no es compliran, com no s’estan complint les promeses electorals de no augmentar els impostos, el repagament sanitari, l’amnistia fiscal als més rics i poderosos i altres mesures conegudes per totes i tots.

Per tant, els pressupostos de 2012 poden estar faltant a la veritat en el parlament i també a la Unió Europea. Les retallades en els pressupostos públics per a l’any 2012 portaran un clar deteriorament de les condicions de vida dels ciutadans i ciutadans i, com no, dels serveis públics i les prestacions socials. També serà greu que els comptes presentants no serviran per a reactivar l’economia al conjunt de l’estat perquè es contraurà com a mínim un 1% i, a més a més, la desocupació arribarà a nivells de 5.600.000 persones. Tot açò fa qüestionar per què presenta l’executiu de Rajoy estos pressupostos.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *