El BLOC-Compromís per Dénia ha criticat el fet que l’Ajuntament de Dénia continue sense tècnic de Normalització Lingüística, tres mesos després de la destitució de Josep Andrés. Això, per al regidor Josep Crespo, és una “falta de respecte” cap a la nostra llengua. Crespo ha criticat, a més a més, que s’haja presentat en comissió una moció per aprovar un conveni de col•laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), quan ni tan sols hi ha un departament de Promoció del Valencià que se n’encarregue de desenvolupar les tasques corresponents.

Aquesta setmana, el regidor de Normalització Lingüística, Vicente Chelet, va presentar en comissió una moció per tal que el ple de l’Ajuntament signara un conveni de col•laboració entre la Generalitat, l’AVL, Ajuntaments, Mancomunitats de Municipis i altres entitats per la coordinació de les actuacions en matèria de normalització. Aquest conveni no resultaria gens estrany si a Dénia l’Oficina de Promoció del Valencià funcionara com cal, però en el nostre cas, portem més de tres mesos sense cap tècnic que se n’ocupe d’aquesta qüestió. Josep Crespo ha criticat aquest fet i ha reprovat al regidor Vicente Chelet, que ni tan sols acudira a la comissió per explicar en què consistia la moció. De fet, aquesta proposta no apareix tampoc a l’ordre del dia. “El menyspreu que Chelet mostra per la nostra llengua i l’ús que se’n fa d’ella al nostre ajuntament de tots és ben conegut, però és que amb aquesta actitud, l’edil continua burlant-se del valencià”, ha explicat Crespo.

El regidor del BLOC s’ha queixat de què mesos després de la destitució de l’anterior tècnic encara no hi haja ningú que el substituïsca i que, per tant, desenvolupe les tasques de promoció, defensa i difusió del valencià. “Aquest és el respecte que l’equip de govern té pel valencià”, ha assenyalat.

De fet, després de les reiterades denúncies i crítiques del BLOC de Dénia per la despreocupació de l’equip de govern en matèria lingüística, la pàgina web de la regidoria de comerç, http://www.deniashopping.denia.es/ continua encara sense incloure el valencià, i està tota en castellà i en anglès.

Cal recordar que el BLOC va iniciar fa uns mesos una campanya d’enviaments de queixes al Síndic de Greuges per l’ús que fa l’Ajuntament de Dénia de la nostra llengua i a hores d’ara encara continua rebent respostes. De fet, aquesta mateixa setmana, el Síndic ha contestat a una de les queixes amb un informe d’un tècnic del CREAMA en nom de l’Ajuntament de Dénia en el qual respon que la Guia del Comerç està només en castellà i anglès perquè el públic objectiu són els turistes que venen de fora.

Al respecte d’això, el BLOC es pregunta per què un tècnic del CREAMA respon en nom de l’Ajuntament de Dénia i per altra banda, entén que la resposta no és molt contundent, perquè el fet que els turistes siguen el públic objectiu, no exclou l’Ajuntament d’acomplir la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.