El regidor del BLOC, Josep Crespo, ha lamentat que des de hui, 18 de gener, l’Ajuntament de Dénia no dispose d’Oficina de Promoció del Valencià. Aquesta situació ha derivat de l’acomiadament de manera injustificada del Tècnic de Normalització Lingüística, Josep Andrés, que ha deixat sense cap servei l’oficina que vetlla per l’ús del valencià al consistori. Després de dos expedients disciplinaris, s’ha aplicat una sanció “desproporcionada”, que, segons el BLOC, justifica l’objectiu últim d’aquest equip de govern: fer desaparèixer o deixar en la mínima expressió la nostra llengua.

En primer lloc, i respecte al primer expedient que se li obri al tècnic per efectuar un informe sobre l’ús del valencià a l’Ajuntament, Josep Crespo opina que la sanció és “desproporcionada” perquè el funcionari només estava fent la seua feina. “Sembla que no els va sentar molt bé que el tècnic de Normalització Lingüística els diguera que no estaven fent les coses conforme amb la llei i al final li han carregat el mort a ell i a la fi el cap de departament, en aquest cas, Vicente Chelet, no ha assumit cap responsabilitat”., ha expressat el regidor.

I pel que fa a les conseqüències, el BLOC opina que són encara més greus, ja que l’Ajuntament de Dénia es quedarà sense tècnic a l’Oficina de Promoció del Valencià, i per tant, sense que aquesta puga donar cap tipus de servei. “Al final sembla que s’han eixit en la seua perquè, realment, qui més perd en tota aquesta història és la nostra llengua,” afirma Crespo.

El BLOC es pregunta què passarà a partir d’ara. Si abans ja es retolaven els cartells tots en castellà o la majoria de les campanyes es feien en castellà quan ja hi havia un tècnic que podia revisar tots els escrits, què passarà ara? Segons ha pogut saber el BLOC, un auxiliar administratiu es farà càrrec de l’oficina, però imaginem que només estarà per agafar el telèfon i no per a fer les tasques que se li poden exigir a un tècnic de normalització lingüística.

“És trist que en els temps que corren encara hagem d’estar reclamar una cosa tan bàsica com l’ús de la nostra llengua, ja m’agradaria a mi poder estar per altres coses, sobretot en temes econòmics, però considere fonamental defensar el valencià dels atacs continus que rep de part d’aquest equip de govern format per PP i CU”, ha sentenciat Josep Crespo.