El BLOC de Dénia presentarà una moció en el pròxim plenari en el qual es demanarà el canvi en l’horari dels plens a la vesprada per tal d’ampliar la participació ciutadana. A més a més, demanarà que les sessions es retransmeten per Internet i que es pengen al web de l’Ajuntament. El BLOC considera que d’aquesta manera, els conceptes de democràcia real i participació ciutadana tindrien molt més sentit.

Els plens ordinaris i extraordinaris que es fan cada mes a l’Ajuntament de Dénia es realitzen l’últim dijous de cada mes a les 14 hores. El BLOC considera que aquest horari impedeix que molts ciutadans i ciutadanes de Dénia puguen assistir fàcilment ja que és una hora complicada per a la gent que treballa. Aquest horari, segons el BLOC, impedeix que els veïns puguen conéixer tots els fets d’un ple municipal, que, d’altra banda, són totalment públic.

Per a Josep Crespo, aquest “vet a la informació demostra una actitud poc democràtica i poc transparent que allunya encara més els ciutadans de la política quan hauria de ser al contrari i s’hauria de facilitar als deniers i denieres la màxima informació possible i ajudar a què molts ciutadans puguen acudir en persona a les sessions plenàries”.

Per tots aquests motius, el Grup Municipal BLOC de Dénia proposarà en el pròxim plenari que les sessions plenàries es realitzen de vesprada i que, a més, es retransmeten en directe per Internet i posteriorment es pengen al web de l’Ajuntament.

Referent al tema de la participació, el regidor del BLOC, Josep Crespo, ja es va queixar en el passat plenari del dia 24 de novembre, que els Consells de Participació es celebraven un cop ja s’havien aprovat els punts en plenari, i perdien així tota la seua funció. Crespo demana per tant que aquest Consell tinga algun sentit i que es tracten punts que encara es poden canviar, d’aquesta manera es promourà la participació ciutadana i es mantindrà ben informats els ciutadans.