El BLOC de Dénia ha celebrat este matí el tradicional acte per commemorar la Diada del 9 d’octubre. Els parlaments del regidor a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, i de l’alcalde de Senija, Josep Ivars, han posat les paraules a aquest acte que ha acabat amb la interpretació de la Muixeranga i l’ofrena de flors com a homenatge davant l’estàtua del rei Jaume I a la plaça que porta el seu mateix nom.

Les crítiques a l’equip de govern i l’optimista resultat de la Coalició Compromís-Equo en les pròximes eleccions a les Corts Generals han marcat el discurs de Crespo, qui s’ha congratulat de poder celebrar un acte de la Diada digne i de qualitat, en oposició a l’oficial. El regidor nacionalista ha posat de relleu el poc respecte que l’Ajuntament de Dénia té cap a una jornada tan important com aquesta per als valencians i ha aprofitat per retreure’ls les mesures adoptades per a les beques de menjadors dels centres educatius de la ciutat: “em sembla vergonyós que, tal i com m’han informat pares i mares d’alumnes, els col•legis concertats tinguen més privilegis i facilitats que no els públics”.

Per la seua banda, l’alcalde de Senija, Josep Ivars, també del BLOC, ha fet un repàs a la història dels valencians, citant fins i tot el rei en Jaume en el seu Llibre dels Feyts durant la seua entrada a la ciutat de València i ha remarcat la importància de celebrar una Diada com aquesta. Ivars també ha posat èmfasi en la possible fita històrica del pròxim 20 de novembre, quan Compromís pot repetir l’èxit de les passades eleccions autonòmiques i aconseguir almenys un diputat a les Corts Generals.

Un centenar de persones s’han donat cita en la plaça Jaume I a les 12 del migdia. El col•lectiu ha aprofitat per muntar una taula d’arreplegada de signatures per avalar la candidatura de Compromís a les pròximes eleccions de novembre. Demà dilluns, a partir de les 10 hores, continuaran arreplegant signatures a la plaça Arxiduc Carles.