L’assemblea del BLOC de Dénia ha triat per unanimitat Sebastià Garcia, com a secretari local del col•lectiu. Garcia substitueix en el càrrec Josep Crespo, regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Dénia, que va renunciar al seu càrrec el passat 28 de juny. D’aquesta manera, Sebastià Garcia, torna a la primera línia política per tal d’encarar aquesta nova legislatura i també per preparar la campanya de Compromís a les eleccions generals.

Després de ser triat per més d’una cinquantena de militants que van acudir a l’assemblea del col•lectiu, Sebastià Garcia va fer un discurs en el qual va agrair la tasca de l’anterior secretariat, amb Josep Crespo al capdavant, i en el qual va marcar també els seus objectius: “cal recuperar persones que hem perdut en el camí, augmentar amb el nombre de militants i, sobretot, preparar els pròxims quatre anys juntament amb el nostre regidor per a poder tornar a ser decisius en la ciutat”.

El nou secretari local enceta aquest nou càrrec amb molta il•lusió i disposat a treballar de la mà amb Josep Crespo, l’únic membre segur del nou equip, ja que Sebastià Garcia està confeccionant el seu secretariat que farà públic en unes setmanes. El qui fou alcalde durant més de 6 anys a Dénia confessa que ha estat una decisió purament personal la de tornar a la primera línia política i que ho va veure clar després de la dimissió de Crespo. “Espere ser de gran ajuda per al nostre regidor a l’Ajuntament, amb qui faré un treball totalment complementari per a tornar a recuperar la incidència que tenia el BLOC en Dénia en el seu millor moment de la UPV”, afirma Garcia.

El col•lectiu local del BLOC de Dénia inicia una nova etapa que coincideix amb l’inici de la legislatura a l’Ajuntament. La dimissió de Josep Crespo obria fa un més un procés de tria d’un nou equip que ha culminat aquesta setmana amb l’elecció d’un substitut al seu càrrec.

L’anterior secretari local, Josep Crespo, argumentava deixar el seu càrrec per tal de poder ocupar-se de ple en les tasques de regidor a l’Ajuntament. “Tot i que durant 8 mesos he pogut compaginar els dos càrrecs, crec que és hora de deixar el càrrec de cap del secretariat local, que ocupe des de maig de 2010, i centrar-me només en la de regidor. És convenient que siguen dos persones diferents les que tinguen aquestes responsabilitats, de manera que el BLOC de Dénia tindrà dos caps visibles”, va explicar Crespo.

L’actual regidor ha afirmat també que aquesta decisió ja fa temps que l’havia presa i ha triat el moment oportú per a comunicar-la, ara que ja ha començat la legislatura i que el curs electora ja ha pres el seu camí. Josep Crespo valora molt positivament el seu pas pel secretariat: “hem passat moments complicats i hem hagut de treballar molt però hem aconseguit tancar aquesta etapa de manera satisfactòria. Ha sigut un plaer treballar pel BLOC amb tan bon equip com el que he tingut i ara desitge el millor per als que entren, a qui els oferiré tot el meu suport”.

DADES BIOGRÀFIQUES DE SEBASTIÀ GARCIA

Sebastià Garcia va nàixer a Dénia el 28 de juliol de 1944, tot i que és mestre de professió (va ser director del Col•legi les Vessanes) des de ben jove va tindre una vida molt lligada a la política. Va ser alcalde de Dénia de 1991 a 1995 i de 1997 a 1999. Va ser diputat per Alacant des de 1999 a 2003, quan va decidir abandonar la política de manera provisional.

Als seus 67 anys torna a la primera línia política per ser secretari local del BLOC de Dénia.