El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, explica un seguit de raons i motius pels quals el projecte del futur teatre de la Nau, que estarà ubicat als barris de Mariners, suposarà un greu impacte paisatgístic, mediambiental i urbanístic per a la ciutat. Així mateix, tot i que està a favor de la moció que el PSOE ha presentat al voltant d’aquest tema, recalca que el BLOC mai no ha estat d’acord amb l’execució d’aquest projecte, ni ara, en temps de crisi, ni en un futur més benvolent en matèria econòmica.

Són moltes les raons que, per al regidor del BLOC, haurien de ser decisives a l’hora de tombar un projecte com el de l’edifici de la Nau; totes són importants però Crespo considera que un projecte tan grandiós faria perdre als tradicionals barris de mariners de Dénia la seua essència i les seues arrels, aquestes cases baixes amb un encant que mantenen dels anys 40, deixarien de ser aquell barri pintoresc que el turista que ve de la mar veu en entrar a la nostra ciutat.

Aquest barri que conserva els trets d’indentitat d’un poble que ha viscut de la pesca romandria amagat darrere d’un “monstre arquitectònic de cinc plantes”. I amb això, Josep Crespo es planteja què pensa fer l’Ajuntament amb aquest barri, “és incongruent que no deixen construir una casa de tres o quatre altures als veïns d’aquests grups de cases (evidentment) però en canvi, ells si que poden projectar edificis moderns sense respectar cap tipus de planejament urbanístic i trencant sense pietat un paisatge únic i tradicional, com és el nostre barri de mariners”. Aquest impacte paisatgístic i urbanístic que denuncia el regidor del BLOC provocaria, sense cap mena de dubte, una baixada en la qualitat de vida dels veïns d’aquesta zona. “Si d’una cosa estan orgullosos els habitants dels barris és de la tranquil•litat i el poc trànsit que hi ha en aquesta zona. Si els col•loquen una zona d’oci allà al davant, aquesta qualitat de vida es veurà totalment afectada”, explica Crespo.

Per al portaveu del BLOC, la seguretat seria també un dels problemes greus que generaria l’edifici de la Nau i la construcció d’una zona d’oci ja que, si ara en la zona del Port ja existeix un buit policial (ja que els agents locals no hi tenen competències), “què passarà quan aquesta zoan s’òmpliga de gent de cotxes? I el mateix passarà amb la neteja?”, es pregunta Crespo. Quan en campanya electoral, els candidats del BLOC es van reunir amb els veïns d’aquesta zona, van treure en clar que estaven completament en contra del projecte de la Nau, i és per això que Crespo es planteja quin tipus de govern tenim que no escolta les demandes dels ciutadans, “ no és només que no saben quina és la seua opinió, tampoc saben quines són les seues necessitats, ja que en aquesta mateixa zona fa temps que el clavegueram no funciona en condicions i mai ningú se n’ha preocupat d’arreglar-ho”.

El turisme és una de les preocupacions que el regidor del BLOC ha manifestat al respecte, ja que considera que aquesta construcció donarà una imatge pèssima al turista que arriba a la nostra ciutat buscant els orígens d’un poble mariner. “A mi m’agrada arribar a Eivissa en ferri i trobar-me amb la benvinguda del seu Castell i el seu barri històric que conserva l’essència i les arrels de l’illa i si nosaltres li oferim al turista un edifici modern que contrasta totalment amb la zona on està ubicat, quina és la imatge que volem vendre de Dénia?”, explica Crespo.

El regidor Josep Crespo ha volgut anar més allà del projecte i ha criticat durament la gestió que se’n pretén fer d’aquest edifici. En primer lloc, el regidor del BLOC lamenta que aquest teatre no siga municipal i que, per tant, siga la Generalitat Valenciana,, qui en faça negoci dels seus serveis. I per últim, Crespo critica que ja s’haja anunciat que les associacions locals hauran de pagar per fer servir les seues instal•lacions. “Aleshores, quin servei donarà la Nau a Dénia si els seus ciutadans no la podran fer servir de manera gratuïta. És a dir, de nou, el PP local deixa fer i desfer a Ports de la Generalitat i de nou, com també fa amb les instal•lacions portuàries, deixarà que la Generalitat en faça negoci amb el seu consentiment sense que això reporte cap benefici a la nostra ciutat”, aclareix Crespo.

D’altra banda, el BLOC vol fer referència a la moció que el PSOE ha presentat aquesta setmana a l’Ajuntament de Dénia sobre el mateix tema. Aquesta moció insta a la corporació municipal a què sol•licite a la Generalitat Valenciana que destine els vora nou milions d’euros del Pla Confiança als projectes d’infraestructures educatives i no a l’edifici de la Nau, com s’ha aprovat en els pressupostos generals. El BLOC dóna suport a aquesta moció i manifesta que està d’acord amb el treball de l’AMPA del tercer institut, que és qui està darrere d’aquesta proposta. Evidentment, tal i com s’ha manifestat en anteriors ocasions, el BLOC ja ha proposat que se seguisquen els exemples de Gandia o Paterna, que han fet ús del Pla Confiança per a altres necessitats, i per això creu que no és la Generalitat Valenciana la que ha de decidir on van aquests diners, sinó el mateix Ajuntament de Dénia, i per tant, s’ha d’apel•lar a l’equip de govern a què intervinga en aquesta decisió.

Així mateix, el BLOC vol reafirmar la seua postura en contra d’aquest edifici, tant en aquesta època de crisi econòmica, com més endavant. “Està clar que Dénia necessita urgentment un teatre, però no d’aquestes característiques”, explica Crespo. I és per això que el BLOC lamenta la postura del PSOE, que no s’ha manifestat en contra d’aquest projecte i que per tant, no té en compte l’impacte mediambiental i paisatgístic que aquest edifici pot provocar en els barris de Mariners de Dénia.